GİZLİLİK POLİTİKASI VE KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU

 

HAT TASARIM ARAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK A.Ş. Teşvikiye Mahallesi Güzelbahçe Sokak NO:1A ŞİŞLİ / İSTANBUL (Bundan sonra kısaca Lagu olarak anılacaktır.) olarak, siz değerli ziyaretçilerimiz ve potansiyel müşterilerimizin kişisel verilerinin korunmasına önem veriyoruz. Bu sebeple, Lagu tarafından kurulan, tasarlanan ve işletilen https://www.lagu.shop/ web sitesini (bundan sonra kısaca Site olarak anılacaktır.) uygulamayı ve Lagu’ya ait sair dijital mecrayı ziyaretiniz sırasında elde edilebilecek ve/veya edilmesi gereken kişisel verilerinizin korunması, işlenmesi, depolanması ve koşulların gerektirdiği ölçüde üçüncü kişilerle paylaşılması hakkında bu metni sizler için hazırladık.

Site ve mobil uygulama/sair dijital mecra, bundan sonra ayrı ayrı Site ve Uygulama; birlikte ise Platformlar olarak anılacaktır.

Unutmayınız ki, bu Gizlilik Politikası kapsamında vaat edilen koruma kapsamı yalnızca Lagu tarafından taahhüt edilmiş olup, Platformlar üzerinden yönlendirildiğiniz üçünü kişi bir platform için geçerli değildir. Bu tip durumlarda yönlendirildiğiniz üçüncü kişi platformların gizlilik politikalarını incelemenizi öneririz.

Platformlar aracılığıyla Lagu ürünlerinin satın alınması, Lagu tarafından dönemsel olarak veya kendi takdirinde belirleyeceği zamanlarda hazırlanarak yayınlanacak ve koleksiyon içeriği ürünlerinin bulunduğu e-bültene abone olunması, Lagu’nun sizlerle iletişime geçmesi için buna yönelik formu doldurmanız esnasında veya yalnızca ziyaretçi olarak Platformlar’ın ziyaret edilmesi durumunda bazı bilgiler Lagu tarafından toplanmakta, depolanmakta, korunmakta ve/veya saklanmaktadır. Bu veriler kişisel bilgi içerebilir veya içermeyebilir.

Aşağıda, işbu metin kapsamında yukarıda anlatılan işlemlerden kaynaklanacak şekilde Lagu tarafından elde edilen/edilecek bilgilerinizin nasıl ve ne şekilde toplanacağı, depolanacağı, korunacağı ve/veya saklanacağı ve bu bilgiler üzerindeki haklarınız düzenlenmiştir. Unutulmamalıdır ki, Lagu bilgilerinizi bu metin ve KVKK kapsamında korumaktadır.

Bu metni onaylayan veya metni onaylamaksızın Platformlar’ı kullanmaya devam eden her kişi, aşağıdaki sınırlar dâhilinde kalmak kaydıyla, kendisinin paylaştığı veya Platformlar’ın kullanılması sebebiyle kişisel verilerinin üyelik süresince veya herhangi bir yasal süre öngörülmüşse bu süre veya Lagu’nun ilan ettiği/edeceği süre boyunca işlenmesine, saklanmasına ve muhafaza edilmesine, analiz edilmesine, sınıflandırılmasına, güncellenmesine, yurt içine ve/veya yurt dışına aktarılmasına ve Lagu hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla, üçüncü kişi iş ortakları ve/veya danışmanlarına aktarılmasına açıkça izin ve onay verir.

  1. Kişisel Verilerin Toplanması

Kişisel veri, sizi tanımlayan ve sizi tanımlamak için kullanılabilecek bilgilerdir. Lagu ile Platformlar üzerinden paylaştığınız bilgiler kişisel veri kapsamına girebilir. Kişisel verilere örnek olarak kimlik bilgileriniz, adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, yaşadığınız şehir/ülke, mesleğiniz, cinsiyetiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, ev adresiniz, internet protokol (IP) adresiniz, Platform’lara erişim sağladığınız andaki konumunuz sayılabilir. Lagu’ya verdiğiniz bilgilerin bazıları zorunlu olarak verilen (IP bilgileri gibi) bilgiler, bazıları da tercihinize bağlı olarak bizimle paylaştığınız veya erişmemize onay verdiğiniz bilgilerdir.

Platformlar’ı kullandığınızda sizden aşağıdaki bilgileri sizin bize sağlamanız durumunda aşağıdaki yöntemlerle elde edebiliriz:

Site giriş bilgilerini kullanarak,

Siteye üye olma sırasında paylaşılan bilgileri kullanarak,

Tarafımıza gönderilen e-posta içeriklerini kullanarak.

Danışma Talep Etmek İçin Vereceğiniz Kayıt Bilgileri

Lagu, Platformlar üzerinden sağlayacağı iletişim bilgileri aracılığıyla ziyaretçilere ve potansiyel müşterilere talep ettikleri konularda bilgi vermek için sunduğu hizmet sırasında kişisel bilgilerinizi elde etmektedir. Platformlar üzerinden dolduracağınız form veya ileteceğiniz talep aracılığıyla adınız veya soyadınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel verileriniz talebinize karşılık verilebilmesi ve sizlerle daha etkili bir iletişim kurma vasıtasıyla daha iyi bir hizmet sağlanabilmesi amacıyla, Lagu tarafından toplanmakta ve işlenmektedir.

E-Bülten Kayıt Bilgileri:

Lagu hizmetleriyle, koleksiyon içerikleriyle, yeni koleksiyonlarla ve/veya yeni ürünlerle ilgili detaylı bilgi almanız için ya da hizmetlerimizi tanıtmak amacıyla periyodik olarak veya Lagu’nun kendi takdirinde belirlediği zamanlarda hazırladığımız elektronik bültenimize, dolduracağınız form ile abone olabilirsiniz. Bu form ile sizden yalnızca e-posta adresini içeren kişisel bilgilerinizi elde edebiliriz. Bu bilgiler ile size E-Bülten göndererek hizmetlerimizi tanıtmayı ve Lagu ürünleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanızı amaçlıyoruz. Bu E-Bülten’lere aboneliğinizi dilediğiniz an, göndereceğimiz E-Bültenlerin altında bulunan linkten ya da [email protected] e-mail adresine göndereceğiniz e-mail ile sonlandırabilirsiniz. Ayrıca, E-Bülten ile ilgili detaylı bilgiyi “Gizlilik Politikası’nın “Elektronik Ticari İleti”” başlığında bulabilirsiniz.

Üyelik Kayıt Bilgileri:

Lagu, ziyaretçileri veya potansiyel müşterilerinin devamlı olarak yeniliklerden haberdar olabilmesi, Lagu’nun Platformlar üzerinden sağlayacağı kampanya ve promosyonlar gibi özel uygulamalara erişim sağlanabilmesi ile üyelere özel liste oluşturma, favorilere ekleme gibi üyelere özel hizmetler ile üyelik işlemleri için sunacağı Platformlar’a üyelik kapsamında bir takım kişisel verilerinizi elde edebilir. Sizlerin üye olabilmek için doldurmanız gereken ve kendi isteminizle vereceğiniz kişisel veriler; ad-soyadınız, telefon numaranız, cinsiyetiniz, ev adresiniz, e-posta adresiniz, doğum tarihiniz gibi verilerdir. Üye olma esnasında aynı zamanda E-Bültene kayıt olabilirsiniz. Bu durumda, üyelik kapsamında sunulacak hizmetler yanında size E-Bülten göndererek hizmetlerimiz tanıtmakla birlikte katalog ve koleksiyonlarımız hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanızı amaçlıyoruz.

Satış Talebinin Karşılanması İçin Verdiğiniz Bilgiler:

Lagu, Platformlar üzerinden üyelerine ürün satışı gerçekleştirme imkânı sunmaktadır. Ziyaretçilerimiz ve potansiyel müşterilimizin Lagu bünyesinde ürünleri tedarik edebilmeleri için üye olmaları gerekmektedir. Böyle bir durumda, yukarıda anlatılan üyelik işlemlerinde elde edilen verilerin yanında, sizlerin taleplerine olabildiğince hızlı ve etkili bir şekilde karşılık verebilmek ve talebinizi sonuçlandırabilmek için posta ve kargo işlemleri için gerekli bilgiler (adres bilgileri, kimlik numaraları gibi) ile ödeme işlemi için gerekli bilgiler (ödeme yapılacak karta dair detaylı bilgiler ile iyzico, visa, mastercard gibi Lagu’nun anlaşmalı olduğu online ödeme sistemleri özelinde detaylı bilgiler) Lagu tarafında işin doğası gereği toplanacak ve işlenecektir.

Platformlar’ı kullandığınızda sizden aşağıdaki bilgileri tamamen otomatik yollarla aşağıdaki yöntemlerle elde edebiliriz:

Değerlendirilmesini veya incelenmesini istediğiniz hizmet verileri: Platformlar’daki genel hizmet yöneliminizi gösterir bilgiler ile isteyerek paylaştığınız diğer veriler, değerlendirilmek üzere altyapımıza kaydedilir ve daha sonraki aşamalarda sizlere daha iyi hizmet sunmak üzere kullanılabilir.

 

Kullanım Verileri: Platformlar’a ziyaretçi olarak girdikten sonra hakkınızda kullanım ve trafik verileri toplanır. Platformlar hangi bölümleri ziyaret ettiğiniz, neleri tıkladığınız, bu eylemleri ne zaman gerçekleştirdiğiniz, hangi site aracılığıyla yönlendirildiğiniz, Platformlar’a erişmek için kullandığınız arama sözcükleri gibi veriler buna dâhil olabilir. Ayrıca, ağ sunucularımız da günlük dosyaları tutar; bu dosyalar bir aygıtın onlara her erişiminde veri kaydeder.

Aygıt/cihaz Verileri: Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız tablet veya telefon gibi bir mobil cihaz kullandığınızda, cihazındaki IP adresiniz, işletim sistemi sürümünüz, cihaz türünüz, sistem ve performans bilgileriniz ve tarayıcı türünüz gibi veriler toplanır. Lagu ayrıca cihazınızdaki "cihaz tanımlayıcılara" erişebilir, bunları toplayabilir, izleyebilir, cihazınızda depolayabilir ve/veya uzaktan bir veya daha fazla "cihaz tanımlayıcı" depolayabilir. Cihaz tanımlayıcılar, mobil cihazınızda depolanan veya mobil cihazınızla ilişkilendirilen ve mobil cihazınızı benzersiz bir şekilde tanımlayan küçük veri dosyaları veya benzer veri yapılarıdır. Cihaz tanımlayıcı; cihazın donanımına, işletim sistemine veya diğer yazılımlara bağlı olarak depolanan veriler veya Lagu’nun cihaza gönderdiği veriler olabilir. Bir cihaz tanımlayıcı, bize veya üçüncü taraf ortaklarımıza sitemizde ve uygulamamızda nasıl gezindiğiniz, demografik bilgileriniz ve Lagu’nun hizmetini nasıl kullandığınız hakkında bilgiler verebilir ve bizim veya başkalarının raporlar, kişiselleştirilmiş içerikler ve reklamlar sunmasına yardımcı olabilir. Cihaz tanımlayıcıların kullanılabilirliğinin bozulması veya engellenmesi halinde, sunduğumuz hizmetlerdeki bazı özellikler düzgün çalışmayabilir.

Konum Bilgileri: Lagu, Platformlar’a erişim sağladığınız konuma ilişkin veri toplayabilir.

Kişisel Verilerin İşlenmesi ve İşlenme Amaçları

Lagu’nun topladığı bilgiler, Lagu’nun hizmetlerini optimize etmek, geliştirmek ve veri tabanını zenginleştirerek bu veri tabanı sayesinde kullanıcılara sunulan hizmeti iyileştirmek için çeşitli şekillerde toplu halde kullanılabilir. Lagu bu bilgileri uygulama yönetimi, güvenlik, tanıtım etkinlikleri, araştırma ve analiz için kullanabilir. Toplanan hiçbir bilgi kamuya açıklanmayacaktır. 

Lagu, e-posta adresi ve diğer iletişim bilgilerinizi, size E-Bülten göndererek bilgilendirme yapmak ve ürünlerin satış sonrası teslimini sağlamak için kullanmaktadır. Lagu, sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve hizmet optimizasyonu sağlayabilmek amacıyla, paylaştığınız kişisel verileri ve varsa sağladığınız içerikleri kendine veya başkalarına ait reklam, tanıtım, bildiri, duyurular için kullanabilir. Ayrıca bilgilerinizin, anonimleştirilmek şartıyla tarafımızca kullanılması veya üçüncü kişilerle paylaşılması da mümkündür.

Lagu, bilgilerinizi saklama konusunda azami özeni göstererek kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve bunlara erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbiri almakla yükümlüdür. Lagu tarafından saklanan verilerinizin yer aldığı sisteme izinsiz girilmesi, sistemin işleyişinin bozulması veya değiştirilmesi suretiyle bilgilerinizin elde edilmesi, değiştirilmesi veya silinmesi halinde Lagu’nun bu durumu verinin ilgilisine ve ilgili idari mercilere bildirmek dışında bir yükümlülüğü bulunmamaktadır. Platformlar’ı her ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz, işletim sisteminiz, kullandığınız tarayıcınız (Chrome, Explorer vs.), bağlantı zamanı ve süre bilgileriniz ve benzeri bilgiler otomatik olarak kaydedilmekte olup, izniniz gerekmeksizin elde edilen bu bilgilerinizin 3. şahıslarla paylaşılmamak kaydıyla Lagu tarafından kişisel bilgilerinizle ilişkilendirilerek veya anonim olarak kullanılması mümkündür.

Lagu, üçüncü taraf iş ortakları başta olmak üzere, yasal yükümlülükler veya Lagu sistem işleyişi kapsamında ilgili bilgilere erişime ihtiyaç duyan çalışanları ve iş ortaklarına, bilgilere kısıtlı erişim olanağı tanır.

Yukarıda anlatılan kişisel verilerin elde edilme, işleme ve depolama yöntemleri süresince kural olarak ilgili kişinin vermesi suretiyle elde edilen veriler söz konusu olduğu işleme, ilgili kişilerin beyanı üzerine beyan ettiği hususlar esas alınarak gerçekleşir. Lagu’nun ziyaretçiler veya potansiyel müşterilerin beyan ettiği verilerin doğruluğunu araştırma gibi bir yükümlülüğü olmadığı gibi, gerçeğe aykırı beyanlarda da sorumluluk kabul etmemektedir. 

Yine ziyaretçilerimiz tarafından Lagu’ya ulaşan veriler, ancak bizlere gerekli olduğu kadar sistemlerimize işlenir ve işlenmiş olsa dahi, bu politika kapsamında gerekli olmayan veriler sistemlerimizden kısa süre içinde silinir, yok edilir ve/veya anonim hale getirilir. Hangi verilerin Lagu tarafından toplanacağı ve işleneceği işbu politikada belirtilen amaç doğrultusunda belirlenir.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması, Aktarılma Amacı ve Aktarılacak Alıcı Grupları

Toplanan kişisel verileriniz, bu verilerin depolanması veya bu metinde yer alan hukuka uygun amaçlarla kullanıcının bulunduğu ülke ve yargı bölgesinden başka dünya çapındaki ülkelere, başka bir ülkede bulunan sunuculara aktarılabilir, işleme alınabilir ve depolanabilir. Lagu, kişisel veriler dâhil olmak üzere kullanıcıların bilgilerini, bulundukları yargı bölgesindeki veri koruma yasalarının aynısına/benzerine sahip olmayan başka bir ülke ve yargı bölgesine aktarabilir

Buna göre Lagu, işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen faaliyetleri yürütmek amacıyla işleme sürecini alt sözleşme ile bir başkasına devredebilir veya yaşadığınız ülke dışındaki ülkelerde bulunan üçüncü taraflarla bilgilerinizi paylaşabilir. Bu nedenle kişisel bilgileriniz yaşadığınız ülkedekinden farklı gizlilik kurallarına tabi olabilir. Ancak yine de, veriler bu metinde yer alan kapsamla sınırlı olmak üzere işlenecektir.

Lagu, kişisel bilgileri, hukuki yükümlülüklerini göz önünde tutarak, hizmetleri sağlayan şirketler ile paylaşabilir (bilgi işlem merkezleri veya müşteri hizmetleri merkezleri gibi). Bu servis sağlayıcılar bu bilgileri korumakla yükümlüdürler.

Lagu yasalar karşısındaki yükümlülüklerini ifa etmesi amacıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile kişisel verileriniz paylaşılabilir.

Lagu, kendi şart ve koşullarını gerçekleştirmek ya da işlem veya kullanıcı güvenliğini sağlamak için, hukuken yetkisi bulunan durumlarda, makul bir açıklamanın gerekli olduğunu kabul ederse, bilgileri üçüncü kişilerle paylaşabilir.

Lagu, kullanıcıların kişisel bilgilerinin başkalarına veya bağlı olmayan şirketlere kiralanmasına, satılmasına ya da paylaşılmasına neden olmaz. Ancak Lagu, kişisel olmayan (anonim) toplu bilgileri üçüncü taraflarla paylaşabilir.

Elektronik Ticari İleti

Tarafınıza E-Bültenlerimiz vasıtasıyla elektronik ticari ileti gönderilmesini talep etmeniz halinde; Platformlar’da bulunan formun altında işbu metni okuduğunuzu ve E-Bülten almak istediğinizi belirtmeniz; buna iletileri almaya onay vermeniz gerekmektedir.

Dilediğiniz an, hiçbir gerekçe göstermeksizin E-Bülten ve elektronik ticari ileti almayı sonlandırma hakkına sahipsiniz.

Bu haklarınızı ücretsiz olarak, size gönderilen herhangi bir E-Bülten ya da elektronik ticari iletinin altında bulunan linke tıklayarak ya da [email protected] e-mail adresine göndereceğiniz e-mail ile kullanabilirsiniz.

Sonlandırma talebinizin Lagu’ya ulaşmasını takip eden 5 (beş) iş günü içerisinde E-Bülten ya da elektronik ileti gönderimi durdurulacaktır.

KVKK’nın 11. Maddesinde Sayılan Haklarınız

Lagu’ya başvurarak, kişisel verilerinizin;

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmiş ise bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde ve/veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Eksik ve/veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuat çerçevesinde silinmesini ve/veya yok edilmesini isteme,
  • Aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Hukuka aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Kişisel verilerinize ilişkin taleplerinizi, işbu metinde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Lagu’ya iletmeniz durumunda, Lagu talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Lagu tarafından belirlenen tarifedeki ücret tarafınızdan talep edilecektir.

KVKK uyarınca, yukarıda belirtilen haklarınız kapsamındaki taleplerinizi; yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle Lagu’ya iletebilirsiniz.

Taleplerinizi yazılı olarak Teşvikiye Mahallesi Güzelbahçe Sokak NO:1A ŞİŞLİ / İSTANBUL adresine ıslak imzalı şekilde ya da [email protected] e-mail adresine yukarıda sayılan şekillerde gönderebilirsiniz.

Değişiklikler Ve Güncellemeler

Bu Gizlilik Politikası, Platformlar’a yeni özellikler eklendikçe veya kullanıcılarımızdan yeni öneriler geldikçe yeniden, düzenlenebilir ve güncellenebilir. Ancak bu durumda değişiklikleri internet sitemizde yayınlayarak sizi bilgilendiririz. Söz konusu değişiklikleri, bazı önemli durumlarda, e-posta ile veya sizi haberdar etmek üzere makul şekilde tasarlanmış dikkat çekici başka bir yöntemle, duruma uygun olarak ek bildirimler ile bildirebiliriz. Bu değişikliklere ilişkin bilgilendirilmeniz üzerine, bildirim döneminden sonra da hizmetlerimizi kullanmaya devam ederseniz, gizlilik politikamızdaki değişikliklere izin vermiş sayılacaksınız. Bu gizlilik politikasının ya da güncellenmiş bir gizlilik politikasının şartlarını kabul etmemeniz halinde E-Bülten’lere aboneliğinizi dilediğiniz an sonlandırabilir ya da bizimle iletişime geçip gerekli adımların atılmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle, Platformlar’ı her ziyaret edişinizde Gizlilik Politikası’nı yeniden gözden geçirmenizi öneririz. Bu belge en son 17.02/2021 tarihinde güncellenmiştir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Sosyal Medya Eklentileri

Twitter veya facebook.com gibi sosyal medya platformlarına ait eklentiler Platformlar üzerinde gömülü şekilde kullanılabilir. İlgili eklentiler Facebook Inc. ve Twitter Inc. tarafından sağlanacaktır.

Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD ("Facebook") tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://dev.twitter.com/web/tweet-button

Bu madde altında belirtilen sosyal medya eklentilerinin Platformlar’a gömülü olması halinde, sizler Platformlar’ı ziyaret ettiğinizde, hangi ürünleri incelediğiniz, nerelerde zaman harcadığınız, eğer bu sosyal medya hesapları aracılığıyla bağlantı sağladıysanız ilgili sosyal medya hesabınızla eriştiğiniz bilgiler gibi ilgi duyduğunuz alanlarda bilgi toplayabilir.

İlgili sosyal medya kuruluşlarının gizlilik ile ilgili tavsiye niteliğindeki ayrıntılı bilgilere bakmak istemeniz durumunda;

Facebook tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi :  http://www.facebook.com/policy.php

Twitter tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: https://twitter.com/privacy

Çerezler

Platform üzerinde bulunduğunuz süre boyunca “cookie” olarak da adlandırılan çerezlerin veya site kullanım verilerini analiz etme amaçlı javascript kodlarının veya benzer iz sürme verilerinin bilgisayarınıza yerleştirilmesi söz konusu olabilir. Çerezler basit metin dosyalarından ibaret olup, kimlik ve sair özel bilgiler içermez, bu nevi kişisel bilgi içermemekle beraber, oturum bilgileri ve benzeri veriler saklanır ve sizi tekrar tanımak için kullanılabilir. Çerez kullanarak sizlere kişiselleştirilmiş hizmet sunarız, platformlarımızı ziyaret ettiğinizde kimliğinizi doğrularız, servislerimizi geliştirip iyileştiririz.

Kullandığınız İnternet tarayıcısı genellikle Çerezler kabul edilmiş şekilde açılmaktadır. Ancak dilediğiniz an bu ayarları değiştirebilir ve Çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer Çerezleri devre dışı bırakmaya karar verirseniz; Platformlar’da sunduğumuz hizmetlerden işlevsel olarak faydalanamayabilirsiniz. Çerez ayarlarıyla ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz:

Site ziyaretleriniz sırasında; geçici olarak kullanılan ve tarayıcı kapatıldığında kullanıcının cihazından silinen türde çerezler ile belli bir süre için bilgisayarınızda saklanan türde; birden fazla tarayıcı oturumunda kullanıcı bilgilerinizi tanımamıza imkân veren çerezler kullanılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, Platformlar’ı ilk ziyaretinizde (kabul etmemeniz durumunda devam ziyaretlerinizde de) size çerezlere yönelik bir bilgilendirme gelecek ve çerezlerin uygulanmasını kabul edip etmediğiniz sorulacaktır. Kabul etmemeniz takdirde çerezler aktif olarak kullanılmayacaktır fakat bu durumda sitede verilen hizmetlerin tamamından yararlanamama ihtimaliniz ortaya çıkacaktır